25 Haziran 2008 Çarşamba

TUNİŞ HARİKALAR DİYARINDA:))

salı günü,suzan izinliydi ve" Tuna ile Dila yı harikalar diyarına götürelimmi?"dedi.tabi bende atladım bu teklife.çünkü yapıldığından beri hiç gitmedim ve güzel olduğunu duymuştum.hem Tuna da orda masal kahramanlarını görebilirdi.kahvaltımızı yapar yapmaz çıkmak için randevulaştık ve hazırlanmaya bayladık.biraz sonra suzan arayıp,Dila nın kolunun ütüden yandığını,yarım saat sonra çıkmamızı istedi,soğuk uygulayacakmış:(canım benim,dirseğinden üst ve alt tarafları yanmış,şu sıcaklardada hiç çekilmez,Allahtan çok derin değildi.taksiyle onlarıda alıp,sıhhıye den sincan trenine bindik.özellikle trenle gittikki,hep kitaplarda resimlerini gördükleri treni yakından görebilsinler,yolculuk etsinler diye.çok hoşlarına gitti,özellikle Dila nın.şarkılar,hikayeler,krakerler,çikolatalar derkeeen,sincan da inip,dolmuş a bindik ve parkın yakınlarında indik.attık çocukları arabalarına,az gittik,uz gittik,dere tepe düz gittik,sonunda ulaştık kocaaaaaa parka;)hemen bizimkileri salıncaklara bindirdik.biraz eğlendiler ve ordan,masallar diyarı kısmına geçtik.bu arada,"anne olunca anladım"sitesinden tanıştığımız arkadaşım Suzan da Eryaman da oturduğu için,oraya kadar gitmişken,görüşmek için onu da çağırdık,sağ olsun kızı Sude yi alıp geldi.hep birlikte gezdik,fotoğraflar çektik,tırtıl trene bindik derken,acıktık ve yorulduk tabi.hava o kadar sıcaktıki,ona rağmen eğlendi bizim afacanlar.çok güzel,şark usulü döşenmiş,yer sofrası olan bir restorant bulduk ve saldık çocukları ortaya:)bizden başka kimsecikler yoktu,hangi akıllı çıkarki o sıcakta zaten:)))çocuklar pek bir şey yemedi,biz karnımızı doyurup,benzinimizi depoladık;))çocuklardan fırsat bulabildikçe sohbet ettik.Sude Tuna dan 20 gün kadar büyük olmasına rağmen,çok gözü açık maşaAllah ve çok hareketli,yazık,canım benim,annesi Suzan hiç rahat oturamadı,o da bizim gibi çiş e alıştırmaya çalıştığı için,annesi bu günlerde çok stresliydi.ben lavaboya gittiğim sırada,Tuna yı iteklemiş ve oda beni göremeyince,başlamış ağlamaya:(beni görünce hemen atladı kucağıma.biraz sonrada Dila yı itekledi,o da ağlayınca,Tuna hırsını yenemeyip,çocuğun sırtını çimdikledi ve vurdu.bu günlerde kendini acayip savunmada,ama dayağı yedikten sonra atağa geçiyor;)))o dayakları yerken kendini korumaya çalışsada,sonradan hırslanmasa keşke:)Yusuf a olan hırsı hala geçmemiş mesela:(sonrada sağ olsun Suzan ın eşi,bizi evimize kadar bıraktı.walla ne dua ettik,çünkü dönüşte çocuklar kucaklarımızda uyudu,onların çantaları,arabaları derken,çok zor olacaktı dönüşümüz.şansımızdan,adamcağızın şehir dışında olmadığı bir günmüş.çok sıcaktı,yorulduk,biraz streslendik ama,her şeye rağmen çok güzel bir gündü...

sincan treninde Tuna ve Dila ile..ikisininde hoşuna gitti tren,özelliklede Dila nın.
bu defa,ikiside Suzan ın kucağına gitmek istediler.tren yolculuğumuz çok zevkli geçti.dahamı geçmesin,şarkılar,hikayeler,krakerler,çikolatalar;)))
Tuna,her zamanki gibi,parka gider gitmez çakıl taşlarıyla oynamaya başladı:))
hatta,Sude yi de ayarttı ve birlikte oynadılar..
"heeey,annemi gördünüzmüüü?"-"işte,orda";)))Tom u çok sevdi Tuna.en çok onun yanında vakit geçirdi.. kuyruğuyla oynadııı..:)) sanırım,güreşmeye çalıştı;)))" milli maçtan sonra,silah a hayır" kampanyası başlattı oğlum;)sonuna kadar destekliyor,yapanlarıda kınıyorum.. bu da,heidi ile.yüzünü çirkin yapmışlar heidi nin.halbuki,çizgi filminde ne kadar şirin bir yüzü vardı.. heidi nin dedesi ve onun köpeği ile.bunları anlamak için henüz küçük ama ilerde yine götürürüm inşallah.sadece masalını dinlediği kahramanları tanıyabilir yani..laf aramızda,bazı masalları unuttum,bazılarınıda bilmiyorum,bir an evvel okumam lazım:( sahnede Tuna var:)) güliver(sanırım böyle yazılıyordu) in,heykelinin önüde.o kadar büyük bir heykel ki,parkın her yerinden görünüyor.. tavşanın havucuna göz koymuş,tırmanmada;)) canı bal mı istedi ne? temel reis ve safinazın yanında..pek ilgisini çekmedi,çizgi filmini izlemediki çocuk,niye çeksin ilgisini.. deniz kızının sırtına bindi(kendi değimiyle,kondu;)) ) canavarlar bile arkadaşlık etti:)) tırtıl trene binip,parkın bir kısmını turladık.çok sevdi,inmek istemedi:) treni inceliyor:))
kül kedisinin bahçesinden etrafı izliyor.. suzan ve dila pinokyo nun yanında..fazla fotolarını çekemedim,çünkü herkes ayrı takıldı.yani hepimiz kendi çocuğumuzun peşinden koşturuyorduk:) pinokyo ya şeker ikram edecek:) çok sevdi pinokyo yu,elinden tuttu,eve götürmeye niyetli:))geçenlerde aldım pinokyo nun masal kitabını,bu günlerde okuyacağız birlikte inşallah. en çok ta kurt u sevdi:))zaten hep kurt hikayesi anlattırıyor:) kırmızı başlıklı kızla.ama Tuna kurt u kırmızı başlıklı kızdan daha çok sevdi:)) pamuk prenses ve 8.cüce Tuna;)) şirinlerin mantar evine girdi.gargamelin kedisi kötü kötü bakıyor walla:)) minik şirinim,gargamelin eline düşmüş;) yani ekmek tahtasının başında görende iştahlı bir şey sanar:( şu ellerindeki şekerlerde,yala yala bitmedi.. Tuna bey o kadar yemek varken,inatla hiç birisinden yemedi veee........ o kadar güzel yemekler varken,gitti kuru kraker yedi:(gelde üzülme... her şeye rağmen güzel bir gündü.







2 yorum:

ipek dedi ki...

inanmıyorum:) tazmanya canavarına sarılmış da poz vermiş tuna:) kurta da gülerek bakıyor ayrıca gargamelin kedisinin(azman mıydı adı??) bakışlarından ben korktum ama Tunanın umrunda değil:))
şu cocukları anlamak mümkün değil.
harikalar diyarı fotolardan harika görünüyor. Umutla birlikte baktık fotoğraflara o da çok beğendi.
sizin vadet dedenizle heidinin dedesi ne kadar benziyor bu arada hep söyliycem unutuyorum:)

arkadaşların fotolarını bloğa koymana da sevindim özlemiştim herkesi. Fatma dila kocaman olmuş maşallah daha bi güzelleşmiş. ana kız çok güzel çıkmışlar. betül ve yusuf da çok şeker görünüyor. Filizi tanıyamadım. ozy nin komşusu sandım önce, sen söyleyince...Enes de çok yakışıklı olacak maşallah belli.
zeynep ve tarık da kocaman olmuşlar yaa. gülsümle tanıştığımızda zeynep'e hamileydi:) zaman çabuk geçiyor..

tunanın saliha gibi çocuk ruhundan çok iyi anlayan bir teyzesi old. için çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

inci dila'ya çook geçmiş olsun. Çok şirim maşallah.

sukran dedi ki...

evet canım,bu çocukları anlamak çok zor:))farklı şeylerden hoşlanıyorlar walla.tabi azmandı,bak yazarken düşündümde aklıma gelmemişti,afferin sana kız;)diyorumya,masalları yeniden okumam gerekiyor,hafızam çok yavaşladı;)baksana,çizgi film kahramanlarını bile unutuyorum.ilahi ipek,çok güldüm,Allah ta seni güldürsün.bizde suzanla aynı espiriyi yapmıştık,bakıııın,vadet dede size bakıyor demiştik çocuklara,gerçekten çok benziyor,bizde benzettik.bu durumda,tuna peter,dila da heidi olsun bari:))maşaAllah dediğin gibi,çocuklar çok büyüdüler ipekim,sen uzun zamandır görmeyince,daha iyi farketmişsindir.karakuzumu ve umudimi çooook öpüyor,gelmenizi 4 gözle bekliyoruz canım..