19 Nisan 2009 Pazar

47 GÜN 47 GECE ;)))))

cumartesi günü,Tuna'nın 3.yaşını,3.kez kutladık:)))daha önce Azerbaycan'da olan Tuğba teyzemiz,Tuna'nın yaş günlerinde hiç bulunamadığı ve bloğundan fotoları görünce içinin gittiğini,döndüğünde mutlaka kendisi için özel yaş günü partisi istediğini söylemişti.artık Türkiye'ye döndü ve maalesef 2 mart ve sonrasında çok çok yoğun olduğu için,nisan ayında bir kutlama yapma kararı almıştık.İngiltere'den tatil!için Türkiye'ye gelen arkadaşımız Esra'da"http://annevebebisi.blogspot.com/",ayın 18 inde Ankara'da olabileceğini söyleyince,arkadaşlarıda toplu halde görür düşüncesiyle,hemde günümü yaparız diye doğum günü partimizi 18 nisanda yapmaya karar verdik,3.kez 3.yaşımızı kutladık;))yani bir taşla iki kuş vurmuş olduk.fakat,maalesef,hem Esra,hem de oğlu Mehmed Kaan çok hasta oldukları için Ankara'ya gelemediler:(inşallah çabucak iyileşip,İngiltere'ye bir an evvel giderlerde,zavallı Mehmed Kaan da babasına kavuşur.o kadar baba hasreti çekiyormuş ki,canım benim,gecenin bir vaktinde montunu ve ayakkabılarını eline alıp,kapının önünde ağlıyormuş evimize gidelim diye.Allah hiç bir çocuğu annesiz-babasız bırakmasın.Tuna'ya,cumartesi günü yaş gününü kutlayacağımızı söylediğimde"anneee,yani ben 4 yaşıma mı girceeem?"dedi:)))eeee,bu kadar kutlama olunca,çocukta şaşırdı tabi:))"hayır annecim,arkadaşlarımız doğum gününe gelemedikleri için,onlara bir kutlama daha yapacağız"dedim."hayır o zaman,hepsi gelsin ama doğum günümü kutlamayalım"dedi:))çünkü,doğum gününden önce sayıp duruyordu"ben şimdi 3 yaşımda olcam,Dila,4 yaşında olcak,seneye ben 4 yaşımda olunca,Dila 5 yaşında olacak"diye.çocuk dedi herhalde"yaw bu sene ne çabuk geçti??":))) doğum günümüzde,şeref konuğumuz Tuğba teyzemiz;)ve ikizleri Efe ve Yiğit,Saliş teyzemiz,Hümeyra teyzemiz,Esra teyzemiz[Fatma Dila'nın annesi;)],Filiz teyzemiz ve oğlu Enes,Betül teyzemiz ve oğlu Yusuf,Gülsüm teyzemiz ve kızı Zeynep,Özlem teyzemiz ve kızı Asude vardı.aaaah,bir de İpek teyzemiz"http://karakuzum.blogspot.com/ ",oğlu Umut ve kızı Elif vardı demeyi çok isterdik:(hatta benim yüzüm yok[çünkü sağ olsun kendisi Tuna doğduğunda görmek için kalkıp İstanbul'dan Ankara'ya gelmişti,daha ben tatlı kara kuzuyu görmeye gidemedim :((] ama arkadaşlar keşke bir sürpriz yapıp ayın 18 inde gelse dediler,o da haklı,çünkü 2 çocukla tabiki çok zor,ama bol bol kulaklarını çınlattık:)seni çok özlüyoruz İpekim..
neyse,şimdi fotolara geçiyorum..



genellikle öğlen uykusu uyumayan Tuna,ben yemek yaparken,arabalar c.d.sini seyrettiği salonda,uykuyla girdiği savaşta,bu şekilde teslim bayrağını çekmiş:)))o kadar masum görünüyordu ki,onu öğlen uykusu uyurken görmek beni çok sevindirdi:)



işte,bu da,3.yaş günümüzün,3.kutlama pastası;)yine Tuna'nın en sevdiği karakterleri seçtim.solda,yargıç ve aynı zamanda,Mc Queen'in ekip liğderi Doc Hudson,sağda ise Radyatör kasabası'nın sevimli çekicisi Mater.

ve masamızdan bir kare.çocukları masaya oturtup,kendimiz açık büfe yaptık;)çocukların en çok hoşuna gidenler,doğum günü pastası,bonibonlu kurabiye ve gülen kurabiyelerdi.hatta görebilmek için masaya tırmanmaya bile çalıştılar:))) bunlarda çocuklarımız:)sağ başta Tuğba teyzemiz'in yakışıklı ikiz oğullarından Efe,yanındaki ikizi Yiğit,onun yanındaki Gülsüm teyzemiz'in kızı Zeynep,onun yanındaki Betül teyzemiz'in oğlu Yusuf,onun yanındaki Özlem teyzemiz'in kızı Asude ve doğum günü çocuğu,benim kuzum Tuna;)yanındakide Filiz teyzemiz'in oğlu Enes. biz misafiri işte böyle çalıştırırız;)))çocukların yerken yerlere döktüğü kırıntıları temizlemek için getirdiğim elektirik süpürgesini Gülsüm elimden aldı ve süpürmeye başladı,bizim matrak Tuğba'da,hemen fotoğraf makinesini eline geçirdi ve fotoğraf çekti:)))



fotoğrafının çekildiğini farkeden Gülsüm,şaşırdı ve gülmeye başladı,Esra'nın eline,Zeynep'in sırtına koyması için getirdiğim ter bezlerini tutuşturup,"al bu bezleri,sende tozları al bari"dedim ve böylece temizlik faslını bitirdik:))))





bu kadarla bittimi?tabiki hayır,iki laflarlarken içeriz diye demlediğimiz keyif çaylarını da,yine Esra'ya dağıttırdık;))nasıl?memnuniyeti yüzünden okunuyor değilmi?;))ama Tuğba halinden çok memnun:))
şaka bir yana,çok güzel bir gündü.hepimizde çok eğlendik,1 kişi dışında.kim mi?Efe:)))çocuklar zavallı Efe abilerini o kadar bunalttılar ki,çocukcağız pes etmiş bir halde koltuğa yığılıverdi:)))"eeee,Efe,bir dahaki günümüze gelecekmisin?"diye sorduğumda cevabı"hayıııır"oldu:)))ve bizim küçük ama sevimli vahşiler,zavallı Asudeciğin pofuduk ayısının burnunu nasıl becermişlerse,parçalamayı başarmışlar,inşallah eve gidince problem yapmamıştır.bunun dışında,bol bol kudurdular;))güreş yapıp,Şivan(Tek Türkiye dizisindeki kötü karakter.maalesef anneannemiz izlerken Tuna da büyük bir zevkle izliyor,Yusuf'ta severek izliyormuş) oldular.o gün Tuna'ya özellikle yeşil bir şey giydirmemiştimki,kendisini arabalar c.d.sindeki kötü karakter yeşil araba zannetmesin diye,bu seferde Şivan olup onu-bunu ittirip tartakladılar:(her şeye rağmen güzel bir gündü...



yine güzel bir tarifle bu güne noktayı koyalım.çocukların ve arkadaşların çok beğendiği bonibonlu kurabiye.hepside tarif almak istemişti ama maalesef,kargaşadan unuttuk.bu tarifi,"http://papatya68.blogcu.com/"sitesinin,kurabiye tarifleri etkinliğinde görmüş ve çok beğenmiştim.kurabiye tarifinin sahibi" http://mutfakkapisi.blogcu.com/"arkadaşa da teşekkür ediyorum bizi bu güzel tarifle tanıştırdığı için.

BONİBONLU KURABİYE:





malzemeler:

- 200 gr margarin oda sıcaklığında

- 1 yumurta

- 1 su bardağı nişasta

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı kakao

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 2 kutu bonibon

yapilisi:

Malzemelerimizi hamur kabımıza aliyoruz ve yoğuruyoruz... Şekil verip üzerine bonibonları hafifçe bastırarak yerleştiriyoruz...Yag ile birlesen bir hamur oldugu icin zor toparlaniyor...Birde püf noktası önceden ısıtılmış 180 c fırında 10 yada 15 dk pişirip ( fırında fazla tutarsanız yanıyor ve tadı acımsı oluyor) soğuduktan sonra servis yapmalısınız..

3 yorum:

ipek dedi ki...

slm,
akadaşları ve çocuklarının fotolarını görünce ne kadar özlediğimi farkettim. ne iyi yaptın fotoları koymakla. yalnız eksikler var masada..
tarık'ı açmıyordur artık ev gezmeleri değil mi? dila da kreşte galiba..
Orada olmayı ben de çok isterdim. Okullar kapanınca geleceğim ama inş. Gelince ben de pasta isterim ama:P
Yaw Şükrancım konu komşuya eşe dosta yap yap nereye kadar.Bu işi profesyonelliğe dökmeyi düşünmüyor musun? Pastaların hepsine bayıldım.

Esra bize de gelmek istediğini söylemişti ama MK'nın rahatsızlığından dolayı sanırım arayamadı:((

tuna'dan inciler çok hoştu. Yine çok gülerek okudum her birini:)

sukran dedi ki...

teşekkürler ipekim.inş.özlem ve hasretle bekliyoruz gelmenizi.evet,eksikler var.tarık o gün bir arkadaşının doğum gününe gitmiş,dila ise zeynep'le oynamak istiyor,zeynep asude ile ilgilenincede kızıyor:))kimlerin geleceğini sormuş,esra sayınca,gelmektin vaz geçmiş:))yok ipekim yaw,ne profesyonelliği,benimki acemi işi,öyle çoluk-çocuk sevinsin diye işte.sen gel,tabiki yaparım pasta:)

Unknown dedi ki...

herşey gerçekten çok güzel. Tebrik ederim organizasyonu iyi yapmışsınız. Yalnız iki şey sorucam: masa örtüsünü nereden aldınız ve yaş pasta hazırmı? değilse nasıl yaptınız resimleri? benim oğlumda arbalar hayranı ve özellikle çekicinin. cevap yazarsanız sevinirim...