27 Temmuz 2010 Salı

OOOORDAAAA,BİR KÖY VAR UZAAAKTAAA....

köyleri hep sevmişimdir.teeertemiz havası,yemyeşil bağları-bahçeleri,geceleri uzansan tutuverecek kadar yakın görünen yıldızları,gürül gürül akan pınarları insana huzur veriyor.ay daha bir parlak,gökyüzü daha mavi oralarda.şehrin karmaşası ve stresinden uzak,börtü böceği,canayakın insanları dinlendiriyor ruhunuzu.uzun zamandır gitmek istediğimiz köyümüze,Tuna'yı da alıp,sonunda gittik.iyiki de gitmişiz,hepimizede çok iyi geldi,hele Tuna'ya...teyzemlerin köpeği Papi ile arkadaş oldu,öyle ki,yemek yediğimiz sırada Tuna balkondaydı.bir ara,arkadaşıyla konuşuyormuş gibi sesini duyduk,aceba teyzemin torunu Seda mı geldi?diye merak edip dışarı çıktığım da,Papi nin yanına oturmuş,ona bir şeyler anlattığını gördüm:)))çok hoşuma gitti.çünkü Tuna şimdiye kadar bir köpeğe,hayvana bu kadar yakın olmamıştı.Ankara'dan hayalini kurarak gittiği ok ve yayı Aziz eniştem Tuna'ya yapınca,mutluluğuna diyecek yoktu.o kadar mutlu oldu ki,o gece ok ve yayıyla yattı.hatta gittiğimiz her yere onlarıda götürdü.köyden geleli 16 gün oluyor ama ok ve yayı hala gittiğimiz çoğu yere gidiyor,hatta tatile bile götürdü onları:)köyümüzde 2 gün kaldık ama dolu dolu geçirdik,çok güzel geçti,iyiki gitmişiz...



işte Tuna'nın dostu Papi..

burda yine Papi'ye birşeyler anlatıyor sanırım;)

Aziz enişteyle çok iyi anlaştılar,zavallı adamcağız,sırtında bile taşıdı,daha ne yapsın ;)

burası,amcamın,bahçelerine yaptığı,rahmetli teyzemin değimiyle,yalancı cennet'i:)çok güzel bir yer,içi hem serin,hem de Hatice yengem otantik döşemiş...dışardan gelenler türbe zannediyormuş,amcam anlattı:)))
bu manzara çok hoşumuza gitti.cami nin üstüne yuva yapmış leylek.

bu cami,köyümüze çok yakın bir köy olan,Uzunlu'nun camii.halamı ziyarete gitmiştik oraya.Aziz eniştenin yaptığı ok ve yayıyla Tuna poz vermek istedi leylekle:)


bunlar da,gilaboru.böbrek hastalıklarına iyi geliyormuş.şimdi aktarlarda salamura şeklinde de satılıyor.ben suyunu sıkıp içmeyi çok severim.Çandır daki diğer halamı ziyarete gittiğimizde çektik fotoyu.sağ olsun halam da soğuk soğuk ikram etti gilaboru suyunu.bunlar henüz olgunlaşmamış hali tabi.

veee,Tuna eşşeğe bindi:)))giderken"beni ata,eşeğe bindirin,tamam mı?"diyordu.bir tanıdığımızı ziyarete gittiğimiz yine köyümüze yakın bir köy olan Gülpınar'da bulduk bu eşşeği:))

bunlar da,köyümüzün tarihi eserlerinden seten taşı ve pınarı..
bu köyümüzün tarihi binalarından,taş mektep,şu an kullanılmıyor,çocuklar servisle ilçedeki okullara gidiyor.annem-babam da bu okulda okumuş.yanındaki de,yenilenen büyük pınar ve şadırvan.

bu manzarada hoşuma gitti..

yenilenen büyük pınarda Zülüş teyzesi ve Seda ile su savaşı yapıyor Tuna.o kadar hoşuna gitti ki pınarlar,döndükten sonra"anne,keşke Ankara'da da pınarlar olsaydı dimi?"diye hayıflandı çocukcağız..


teyzemlerde kaldık köyde olduğumuz süre içinde.köyün en tepesinde olan teyzemlerin evinin önünden köyümüze kuşbakışı;)

bu,teyzemlerin bahçesinden,evin görüntüsü.o balkon o kadar geniş ve ferah ki,aaah orda olmak var şimdi şu sıcaklarda...
teyzemlerin evinin önündeki pınardan su içiyor bizim kel oğlan:)))daha doğrusu,içiyormuş gibi poz verdi kerata;)) Ankara"da çeşmeye ağzını dayayıp su içemiyor ya çocuk,pek hoşuna gitti pınarlardan su içmek..


köyümüzün mezarlığını ziyarete gittiğimizde rastladık bu şirin kaz sürüsüne..

bu da Mehmet dayımız,rahmetli teyzemin oğlu.o da bloğumuzun müdavimlerinden sağ olsun.bizden bir gün sonra da onlar gitmişti Ankara'dan köye,orda buluştuk..


"araba yıkanır ablaaaa";))) suyu bol buldular tabi,foşur foşur araba yıkadı bizimkiler teyzemlerin evinin önündeki pınarda...

:))) köyden dönerken,Kırıkkale'de,yol kenarından kavun almak için durduk.bu,kavuncunun Bağ-kur emeklisiymiş,öyle söyledi:))
bu da teyzeciğim,yemyeşil bahçesinin önünde çektim fotosunu..
Papi'ye yemek vermiş,yemesini bekliyor:))
ağaçlara tırmanma serefine de nail oldu oğluşum;)


2 yorum:

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Ne güzel çocuklarımızı böyle havası temiz, hayvanları bol, yiyecekleri doğla yerlere sık sık götürmek lazım. Bu arada köyünüzün adını nerede olduğunu yazmamışsınız merak ettim yani :D Kırşehir'de teyzemlerin de böyle bahçesi var, oralara gideriz oğluşum da sever, annemlerin de Ankara'da var. Hem çocuklar hem de bizler için güzel bir değişiklik oluyor. Sevgiler...

sukran dedi ki...

sibelcim,kırşehire çok ta uzak değil zaten,Yozgat'ın İğdeli köyündeniz.gerçekten çocuklar için bulunmaz fırsat,keşke çok yakın olsa da daha sık gidebilsek,geldiğimizden beri Tuna"keşke yine gitsek anne,çok güzeldi köy"diyor yavrum.bendende sevgiler arkadaşım..