12 Kasım 2008 Çarşamba

OBAMA,TERÖRİST AVI,YAZI TAHTASI..

tuna yine yaramazlıklara devam ediyor.yine foto ve videolarla anlatacağım ama bir kaç olayı da yazmak istedim.


*hemen hemen her gün anneannemizdeyiz,orda vakit geçirmeyi çok seviyor Tuna,tabi ilgi büyük;)biraz anneanneyle,biraz dedeyle oynuyor,akşam Saliş teyzemiz,bazende Dila lar geliyor,kalabalık olmasıda hoşuna gidiyor.her sabah kalkınca"anneee,bu gün nereye gitceeez?"diye soruyor:))))"hiç bir yere gitmiycez oğlum,bu gün evdeyiz"dediğimde isi"peki kim gelecek bizeeee?"diyor:))geçen c.tesi,Ayşe teyzemize gidecektik,ogün gitmem diye tutturdu.bak Berkay abinle oynarsın,Enes gelecek,birlikte oynarsınız dediysemde,vazgeçiremedim.o gün Saliş teyzemiz bizdeydi,illa ben Saliş le anneannemlere gitcem diye tutturdu.Saliş te,götürüyüm istersen deyince,Tuna ya gün doğdu ve gittiler.gitmeden anlaştık ama"sakın ağlamak,onları üzmek yok ve mutlaka öğlen uykunu uyuyacaksın"dedim,hepsini kabul etti.güzel durmuş ama benim aklım hep ondaydı,aceba duruyormu,yaramazlık yaptımı,birşeyler yedimi?v.s. diye rahatça oturamadım arkadaşlarla,ama maşaAllah hiç problem çıkarmamış aneannesine ve teyzesine..


*Obama nın seçimleri kazandığı gün,babamıza Obama ile ilgili bir soru sordum,biz konuşurken,Tuna hemen atıldı"n'ooolmuş aneeeee?"bende,laf olsun diye"Obama Amerika seçimlerini kazanmış oğlum"dedim,lafı hazırdı"öööööylemiiiii?":)))))o kadar hoşumuza gittiki,çok güldük babasıyla...
*10 kasımda,her kanalda Atatürk anılıyordu.bende,bir kaç gün önce Tuna ya"Atatürk ün öbür ismi Mustafa Kemal paşa,biliyormusun Tuna"demiştim.t.v. açıktı ve Atatürk ile ilgili konuşuluyordu,ben diğer odadan bir şey almaya gitmiştim,Tuna heyecanlı heyacanlı,koşarak arkamdan geldi ve"ben sana demiştim ya anneeeee,Atatürk Kemal paşa işteeee"diye:))


*artık oğlumla aramızda bir sırrımız var,"sakın kimseye söyleme,oldumu anne"diye sıkı sıkı tembihlediği için o olayı yazmıyacağım:) çok hoş bir olaydı,ama aramızda sır;)
*sabah kahvaltıda yumurta yemeyi çok seviyor,özellikle de,tereyağda yumurtayı:)haşlama yumurtanın ismi ise"pirpikli yumurta";)))ne demekse artık.bu pirpikli sadece yumurta için kullanılmıyor ama,nasıl birşeyse,aynı zamanda arabalar içinde kullanılıyor,hangi arabalar pirpikli araba hala çözemedim ama,kango tipi arabaların ismi"ikizli araba"ve nasıl bir araba olduğunu yine hala çözemediğim bir de"bilibili araba"lar var:)))fakat,bütün araba markalarını biliyor artık maşaAllah,bu 3 tip araba şekil olarak adlandırılıyor Tuna tarafından;))
*Fahriye teyzesine gidecektik c.tesi günü.Tuna"Saliş te gelsin bizimle anne"deyince,"bilmiyorum oğlum,işi olabilir Saliş in,ama çok istiyorsan,arıyalım,sen söyle"dedim ve numarayı çevirdim"eğer anneannen çıkarsa,nasılsın anneanne,Salişle görüşebilirmiyim de oldumu oğlum?"dedimtelefon a Saliş çıkmış ama Tuna heyecandan ve anneannesinin çıkmasını beklediği için,doğaçlama yaptı ve"ıııııııı,Saliş i alabilirmiyim?"dedi:))))benimde,Saliş teyzesininde çok hoşumuza gitti ve yine bizi çok güldürdü kerata..


*Fahriye teyzesine gittiğimizde,Avon kataloğuna bakıyorlardı Berin ablasıyla,orda,Cansu Dere nin bir fotoğrafını çok beğenmiş,biraz sonra kataloğu bana getirdi ve"anneee,güzel kızı bulsana bana"dedi:))sayfaları çevirdikçe"bu mu oğlum?"diye sordum,taaaaki o beğendiği poz a gelene kadar"yoook"dedi,gösterdiğimin hepside aynı kişiydi ama o pozu çok hoşuna gitmiş oğlumun;)konuştu fotoğrafla,ama hep utangaç utangaç;)))
işte foto ve videolarımız...



tuna nın Obama hakkındaki görüşleri:)))aynı zamanda uzakta olan salatayı yeme çabaları:))))




sonunda salatasına kavuştu ve Obama nın nasıl salata yediğini gösterdi bana,hani 40 yıllık arkadaşlar ve her halini biliyorya Obama nın;))))


para aktarımı var:))eski ve küçük olan örümcek adam lı kumbarasından,daha büyük ve geçenlerde Dila ile kendisine aldığım hayvancıklı kumbarasına paralarını aktarıyor:)))


burda babasının aldığı golf takımıyla,bir gösteri yapıyor:))


beraber"elveda Rumeli"dizisini seyrettik.ordaki"kötü adam";))Dimitri yi vurmak için,dizinin özeti başladığından beri tüfeği elinde bekledi durdu garibim.o dizinin sevdasına,o gece geç yattı.reklam aralarında bitti oğlum,hadi yatalım diyorum"yoook,reklamlardan sonra başlıycak anneeee"dedi ve sonuna kadar seyretti.sonunda da"ama ben Dimitri yi vurcaktıııım"diye ağladı,çünkü Dimitri sadece 1 kere göründü,ondada zaten tanıyamadı zavallı yavrum:)))


bir türlü gelmedi Dimitri,çocuk beklemekten yoruldu;)) Tuna nın şimdiye kadar aldığımız müzik aletleri.zaman zaman gelip-gidip bir el atar onlara,o an hangisini canı çektiyse:))


eline silahı alınca,suratının şeklide değşiyor:(burda terörist kovalıyor yine;)


Meral teyzemizin kırtasiyesinden aldığımız yazı tahtasına resim çidi Tuna.çokta güzel oldu maşaAllah.ben sağ tarafa yuvarlak çizdim,o da çizdi iki göz,bir burun"u"şeklinde bir ağız yaptım,o da yaptı ve çok güzel bir kafa yaptı:) işte bir kafa daha..ama kahkülleri gözünün önüne gelmiş bir kafa;)))buna ben karışmadım,maşaAllah kendisi yaptı..



burda"elveda Rumeli"dizisindeki Dimitri ile konuşuyor,Dimitri nin,tanınmamak için kestirdiği saçları,Tuna nın gözünden kaçmıyor;))




heyecandan,hangi silahını kullanacağına karar veremiyor ve kabadayı kabadayı"nassıl ateş ediyo yaaa"diye söyleniyor:))



yazı tahtasını o kadar sevdiki,o gün bıkana kadar karaladı durdu.ama ben mutfaktayken,fırsattan istifade halıyı da karalamış biraz kerata:(hemen sildim,çıktı çok şükür ama o kadar tenbih etmeme rağmen yazdığı için,ceza verdim ve 1 günlüğüne yazı tahtasını ve kalemleri kaldırdım..



bazen ayakta,bazen otururak karaladı tahtasını,boyuna göre ayarlanmasıda çok hoşuna gitti;))minik ressam seni;)) yaptığı bu bebekte çok hoşuma gitti:))yine benim yaptığımı taklit etmeye çalıştı..



burda da,kendi kendine evcilik oynuyor,seslendirmeler yapıyordu:)mutfakta yemek yapıyordum,baktım Tuna birileriyle konuşuyor,hemen makinayı kaptım ve gizli çekim yapıyım dedim ama farketti kerata:)sesi çok anlaşılmıyor ama anladığım kadarıyle,bir baba,bir anne ve bir bebek araba var,merabalaşıyorlar,bir ara bebek araba ingaaa diye bağırıyor,sonra ne oluyor bilmiyorum ama arabalar birbirine giriyor;))



bunlarda,yasak kalktığından sonraki çizimleri oğlumun;)çok hoşuma gidenlerin fotolarını çektim.sanırım resme kabiliyeti var maşaAllah,buna çok sevindim;)


illa silah çizelim diye tutturdu.yine ben sağ tarafa çizerek tarif ettim,o da soldaki silah ı çizdi.bence çok güzel oldu;)


bu daaaa,anneannemizin resmi:)))yine bebek çizmek istedi ama iki yuvarlak çizmeye çalışınca,ortaya bu çıktı,"aaaa,anneannenin resmini mi çizdin?"deyince de"evet"dedi;)


bu da yine bir serbest çalışması Tuna nın:)kıyafetlerinin bir kolunu çıkartıp gezmeye bayılıyor son zamanlarda,surat ifadesi o kadar şapşal ki;)))çok uykusu gelmişti ama t.v. de bir şey ilgisini çekti,ağzı açık onu izliyordu:)) cumartesi sabahı Tuna ya hazırladığım kahvaltı tabağı.böyle şekilli şeyler olunca,daha severek yiyor,onunla konuşa konuşa:)aynısından bir de Sueda ya hazırlayıp verdik,onunda hoşuna gitmiş ve o da tabağındakileri bitirmiş maşaAllah. hem süt içiyor,hem reklam izliyordu ve bende arksındaydım,oturuş şekli çok hoşuma gitti;))
"Mehmetçiği vurmayın,o iyi asker"televizyondakilerle kavga ediyor.elinede cop unu almış,amacı dışında kullanıyor;)bazen o cop tüfek oluyor Tuna nın elinde:)

"o kızları vurmayııın,ittirdiniz beniii,ittirdiniz beni":))sadece bu kısımları yakalayabildim,o kadar heyecanlıydıki,"benimi vuracaksınız haaa?benimiiii?ben güçlüyüüüüm,vuramazsınııız"deyip ateş ediyordu t.v. ye.elinde silah olan birini gördüğü an harekete geçiyor:(silah olmasa bile,t.v. de bir tartışma sahnesi görse,hemen silahı eline alıp"kötü adamlar,teslim oluuun,vurcam siziii"diyor,şu silah sevdası çabuk bitse...

8 yorum:

OZY- dedi ki...

Obama olayına bayıldım.Çocukların dünyası ne kadar masum ve eğlenceli:)
Senin kahvaltı tabağı da hoş olmuş, ben de kızıma buna benzer şeyler yapmayı düşünmüştüm ama -galiba pek ümitli olmadığım için- vazgeçmiştim.

sukran dedi ki...

evet özy cim:))ikinci sefer,kameraya almak için konuyu açtım ama önceki cevabı vermedi,yaniAmerika seçimlerini kazanmış,biliyormusun?dediğimde"yok"dedi bu sefer:))canım,bende çok heveslenip,daha önce bir çok kez böyle tabaklar hazırlamıştım Tuna ya ama,ilgileri de dönem dönem değişiyor,gelişiyor.geçen sene hazırladığım tabaklar hiç ilgisini çekmemiş,bazen yüzüne bile bakmamıştı,şimdi bilincinde sanırım,hem konuşuyor,hem de yiyor o tabaktakileri:)))Asude cik te,Tuna abisi kadar olunca,eminim ilgilenecektir,ümidini yitirme yani;)

ipek dedi ki...

:)) Videoları Elifle birlikte izledik. O da büyük bi dikkatle izledi Tuna Abisini.

Tuna'nın Obama gibi! salata yemesine:), Dimitri'yi beklerkenki pozlarına, tabancayı tutarkenki yüz ifadesine, çizdiği harika resimlere(müzik konusunda olduğu gibi resimde de kesinlikle sana çekmiş Tuna. çok yetenekli maşallah!), bir kolunu kıyafetinden dışarı çıkarmasına(bu yaşta kendi tarzını oluşturmuş:)), kahvaltı sofranıza,... hepsine bayıldım.
Sırrınızı da pek merak ettim;)

HÜLYA dedi ki...

kocamaan bir maşallah tunaya. akıl küpü bu çocuklar valla.. Obama olayı süperdi. Zaten bu obama bir geldi pir geldi herkesin dilinde bi obamadır gidiyo sonumuz hayrola..

canım ziyaretine ve gzüel dileklerine çok teşekkürler her zaman görüşmek dileğiyle..

sukran dedi ki...

çok teşekkür ederiz ipek teyzesi:)bizde elif leyla yı tuna ile birlikte izliyoruz,geçenlerde videolarına bakarken,ismini hatırlayacağını tahmin etmiyordum"elif leyla ne diyor anneee?"dedi,hoşuma gitti,sanal da olsa,henüz göremesede,abisi elif i çok seviyor,hep tebessümle izliyor.sırrımıza gelince,oğlum sısı sısı tembihledi,o yüzden söyleyemiyorum;))çoooook öpüyor,hasretle kucaklıyoruz sizi.ayrıca,taşınma arefesinde olmanız ve onca işinin arasında vakit ayırıp yorum yazdığın için de ayrıca çok teşekkür ediyorum vefalı ve ince düşünceli arkadaşım benim...

sukran dedi ki...

çok teşekkürler hülyacım,çok incesin,tabiki,inş.her zaman görüşürüz,bloğunu her bloğumuza girdiğimde ziyaret ediyorum.yorum bırakma inceliğin için tekrar teşekkürler arkadaşım,başarılarının devamını diliyorum..

ipek dedi ki...

caniim, evet sanal yolla da olsa birbirlerini tanımaları güzel.
karşılaştıklarında daha kolay kaynaşmalarını sağlar diye umuyorum.
yok yok, sırrı ne olablir diye merak etsem de kesinlikle öğrenmek istemem. ana-ogul sizin aranızdaki sır olarak kalsın. sısı sısı da tembihlemiş zaten:)
2.5 yaşındaki bir çocuk 'sır' rı, sır vermeyi-sır saklamayı nerden bilir yaw:) maşallah!

sukran dedi ki...

teyzesi,sır ne demek,bu olaydan sonra öğrendi;)utandığı,mahcup olduğu bir şeydi,onun için kimseye anlatma dedi zaten;)bencede ipekim,inş.karşılaştıklarında daha iyi kaynaşır,çok iyi arkadaş olurlar:)