19 Ağustos 2010 Perşembe

TEKNE ORUCU,OSMANLI DÖNEMİ,BİRAZ ORDAN,BİRAZ BURDAN KARIŞIK...

Tuna çarşamba günü ilk orucunu tuttu.tabi ki "tekne orucu" denilen çocuk orucu.yatarken "benide iftara ;))kaldırın anne" demişti ama babası sahurda seslendiğinde duymadı bile:)gece yatarken içtiği 1 bardak süt ve yarım muzla tuttu orucunu oğluşum.Saliş teyzesi ve Hümeyra teyzesi açık artırmayla satın almak istediler oğluşumun orucunu ama zor tutmuş olmalı ki "kimseye vermem" dedi.hoşuna gitti,ertesi gün yine tuttu.gece "sahura kalkacakmısın oğlum?" dediğimde,uyku daha tatlı geldi ve "yooook" dedi.Allah kabul etsin inş.



oğluşumun iftar(kahvaltı) mönüsünde;ıhlamur,nar çiçeği,çubuk tarçın ve şu sıralar öksürdüğü için ayva yaprağından yaptığım çay,tereyağ,bal,sahura yaptığım börek,çok sevdiği bıldırcın yumurtası(haşlama),domates,salatalık,çok sevdiği salçalık kırmızı biber,yine severek yediği fıstıklı,tahin helvası ve karpuz vardı.

sabırla,bir taraftan T.V.seyretti,bir taraftan da iftarını açmak için öğlen ezanını bekledi:) oruç olduğunu unutmuş olacak ki,salona girdiğimde mutfaktan aşırdığı bir böreği çekiştirerek yiyordu yazık:)))"oğlum,sen oruç değilmiydin?"dediğimde fena bozuldu ve hemen elindeki böreği masaya bırakıp kalktı:)"olsun annecim,bizde küçükken unutup yerdik bazen,melekler sana şaka yapmış"dedim:))


ezan okunur-okunmaz sofraya fırladı ve ilk işi besmele çekip su içmek oldu:)

bıldırcın yumurtalarının 2.sini lüpletiyor;))küçük olduğu ve bir lokmada yendiği için herhalde,geçenlerde denemek için aldığım bıldırcın yumurtasını pek sevdi kel oğlum,keleş oğlum.yumurtayı çok severek yemeyen çocuğu olanlar varsa,deneyin derim..

birazda helvadaaaaann...

bu da,2.iftar günü Tuna'nın.bu gün iftarında;yine o çayından,yine helvası,balı,tereyağı ve en sevdiği kahvaltılık olan "omaç"var:)bu seferde,dayandı,dayandı,son 1 dak.kala sofrasını kurdum ki,çocuğa işkence olmasın diye,tutturdu "su içcem anneee":))"oğlum,çok az kaldı,şimdi okunacak ezan,hadi biz çizgi film izlemeye devam edelim seninle"diyerek oyaladım artık:))

:))))son zamanlardaki takıntısı,padişahlar,osmanlı zamanı,bayrak,sancak v.s.geçen gün gittiğimiz kitapçıdan tam 45tl.lık kitap aldırdı bana."anneee,bak burda kılıç vaaar,bak bunda da Fatih Sultan Mehmet var,bunda oklar ve yay vaaar"diye aldıkça aldı.bende,kitapları sevsin istediğim için aldım artık,yeter ki okusun...

hayalinde neler kuruyor kim bilir:))bende oruç tuttu,ödüllendiriyim dedim ve sevinçten havalara uçacağını tahmin ettiğim,çok istediği"kıvrık,yeni çeri bıyığı"yaptım,o dönem şapkalarını andıran bir de şapka:))yalnız,bakışlara dikkatinizi çekmek isterim:)))akşama kadar öyle inceliyor ki kitaplardaki fotoları,çizilenleri,aynını uygulamaya çalışıyor:)üstündeki şimşek mcqueen'li kıyafeti o dönemlere pek uymadı ama,olsun,o çok mutluydu;))

bir de"arka x,ön x"takıntısı var.neymiş,askerlerin önünde ve arkasında ip gibi bir şeyden x işareti varmış,onunda olmalıymış.kaç kere ipten yaptım,bozuldu,bizimki sinirlendi,baktım olacak gibi değil,bir atletini gözden çıkardım ve hem arkasına,hem önüne x çizdim:)))
bunlar da,verdiği pozlar:)))

:)))))"oğlum,dönsene,niye öyle arkana bakıyorsun?"dedim,"yaaaa,ben Yıldırım Bayezid'im şimdiiii,o böyle bakıyordu bir fotoğraftaaa"dedi:)))

burda da Fatih Sultan Mehmet olmuş oğlum:)))

ilk bahardan kalma bir foto.Zülüş teyzemizin evine gittiğimizde,bahçe malzemelerini koyduğu kulübenin çatısına çıkmıştı Tuna.ve zafer sevinciyle,gülücükler atıyor kerata;)

İnci Dila'yı annesinin bize bıraktığı bir gün,bizde fırsat bilip,onu F.B.li yaptık;)))bahçede oynamaya çıkmıştık..
işte bir koyu F.B.li:))ne mi yapıyor?bahçeden bulduğu bebek bacağıyla dalga geçiyor:)))
arkadaşı Osman Enes'in sünnet kınasına giderken,bana kapı açıyor oğluşum..
:))))) padişah fotolarıyla biraz zıt oldu ama;))geçen gün hastaneye gittiğimizde,muzip Suzan teyzesi,peruğu oğlumun kafasına taktı,ilk defa peruk gördüğü için değişik geldi,kafasına takılınca da komiğine gitti:))gerçekten çok komik oldu ama,koca kafalı görünüyor..cep telefonundan olduğu için,bu fotolar biraz bozuk.
bu sefer,kendisi ters takıp,daha komik olmak istedi:)))

4 yorum:

OZY- dedi ki...

Allah kabul etsin Tunacık, çocuk dimağında çok güzel etkiler bırakan hoş anılar bunlar. Ben de seneye tutturmayı düşünüyorum, şimdi pek farkında değil henüz.
Ben de bıldırcın yumurtası alıyorum ama küçük hanım haftada bir tane bile yemiyor çoğu kez.

ipek dedi ki...

4 yasinda oruc tutmaya basladi yani, masallah tunaya.
padisah pozlari harika. her biri ayri guzel. bakislarina cok guldum:)) nasil da havaya girmis, canim.. dedigin gibi o kiyafet hic olmamis ama;)

ipek dedi ki...

ramazan coktan gecti tunanin iftar sofrasi kalkmadi hala suku:)
yenilerini gormek istiyoruz artik!!!

sukran dedi ki...

oğlum okadar dindar ki,her günün oruçlu geçiriyor teyzesi;)))koydum yenilerini ama yine ramazanlık;)