26 Kasım 2010 Cuma

BİR KAÇ ÇİZİM,KURBAN BAYRAMI,SİRK,ÖĞRETMENLER GÜNÜ,YAŞ PASTA..

Güzel ve yoğun bir bayram geçirdik çok şükür.genellikle anneannelerdeydik.onlar büyük olduğu için,onları ziyarete gelen akrabalarımızla görüşmüş olduk,hem de anneannelere yardım etmiş olduk.hava çok güzeldi,birazda gezdik.bayram tatilinde,çocukları Ankara Büyük Şehir Belediyesi'nin getirttiği sirk'e götürdük.Tuna ilk kez bir sirk gördü,çok hoşuna gittiği söylenemez ama yine de bazı gösteriler ilgisini çekti.gerisini,fotolarla anlatalııım..




Tuna'nın eserlerini yayınlamaya devam ediyoruz;))bu resim,F.B.-B.J.K. maçından.yukarda da görüldüğü gibi,skor 1-1 :)) yalnız,B.J.K. lı futbolcunun formasına dikkat lütfen"avea"yazıyor:)))ayakkabısı da Nıke;) bacağında yazdığı 38rakamından anladığım kadarıyle,F.B.li futbolcu,Tuna'nın favorisi Mehmet Topuz:)ayağındakiler de krampon,altındaki tırtıklardan anlaşılıyor:)))

bu F.B.li futbolcunun hareketi çok hoşuma gitti,topu havalandırırken çizmiş kuzucuk:)

:)))burda Mehmet Topuz oldu.bıyık ve top sakal yapmamı istedi,ben de yara bantından yaptım;))


maç yapacak kimseyi bulamadığında,gorili Bobo'yu karşı takımın kalecisi yapıp,boool bol gol atıyor zavallı hayvana:))geçen gün,yan komşumuz Yunus amcasının hediye ettiği G.S.formasını Bobo'ya giydirmiş"anne,bizim evde sadece Bobo G.S.lı dimiii?"diyordu:)))Yunus amcası duymasın..
bayram çikolatalarımızı-şekerlerimizi yan yana sıralamış,hangisinden kaç tane var diye hesaplıyor:))o kahverengi çikolatalardan 43 tane varmış mesela:)
:)))ah yavrum ah,futbol sevdasına kılıktan kılığa giriyor.düz siyah bant istedi,kafasına bağlıycakmış,düz siyah bulamadık,tacımı taktı,bir de,arkadan bağlıyorlarmış saçlarını,"senin saçın kısa,bağlanmaz oğlum,onların saçları uzun,önlerine gelmesin diye bağlıyorlar"dediysem de dinletemedim,küçük bir tokayla bağlar gibi yaptık artık.bu haliyle,hayalinde kim bilir hangi futbolcu:)))
Uğur dayısı ve onun yeğenleriyle,bayram hatırası çektik:)Uğur,annemin teyzesinin torunu,çocuklarla diyaloğu çok iyi maş.Tuna'nın can damarı olan futbol dan konuya girerek,gönlünü fethetti mesela.Uğur,özel matematik dersi veriyormuş,annesinin anlattığına göre,çocuklar Uğur sayesinde matematiği çok seviyor,dolayısıyle,güzel notlar alıyormuş,eee,çocuğun dilinden anlamak lazım..
bunlar da,büyük amcalarımız.babamızla birlikte,dedemizin kabrini ziyaret ettikten sonra,bize bayramlaşmaya geldiler birlikte.diğer dedesi olmadığı için,Tuna onlara dede diyor.Tuna'yı kucağına alan,babamızın büyük amcası Kadim dede,diğeri de,ortanca amcası İzzet dede..
sirk e gideceğimiz gün,İnci Dila'lara bayramlaşmaya gittik.onların sirki orda başlamıştı bile,salıncakta iki maymun:)))
bir de ayakta denediler sallanmayı,çooook zevkliiiii....


:)))yine Suzan teyzesinin peruğunu ele geçirmişler...


biri çıkartıp,diğeri taktı,poz verdiller:))

işte,sirk başlıyooorrrr..

yanılmıyorsam,22 metre denildi yüksekliğe.o yükseklikte gösterisini yaptı bu bayan,kendini tavana kadar bir çarşafa dolayıp,sonra aşağı bıraktı,yukarda danslar etti..
biraz karanlık çıktı fotolar ama,burda boğaların sırtına ayı ve köpekler çıkıp,beraber gösteri yaptılar..


zavallı ayı,o engellerin üstünden atladı tonlarca ağırlığıyla..

en hoşumuza giden gösteri bu gurubun gösterisiydi.gerçekten çok cesurlar..

önümüzde oturan bu çocuk,gösteriden çok,bizimle ilgilendi:))burda,makinama sulanıyor.annesi,gösteriyi izlememesinden şikayetleniyor"millet ayıları-köpekleri eğitiyor,biz şunları eğitemiyoruz"diye:)))

sirkin sonunda,atlı bayanların gösterisi vardı,burda pek seçilmiyor ama,atın üstündeki bayanın elinde Türk bayrağı var,alkışlar koptu bayrağımız çıktığında...
YAŞ PASTA

bu pastayı,öğretmenler gününde,Tuna'nın öğretmenleri için yaptım.aslında istediğim gibi olmadı ama gece ani bir kararla başladığım için,eksik malzemelerle yine iyi oldu sayılır;)mesela,kakaolu krem şantiyi hiç sevmem ama geçen gün eşimden kremşanti almasını istediğimde,sade zannedip kakaolu almış:( evdeki sadeyi kremaya kullanınca,üstünü kaplamak için maalesef o saatte komşulardan da isteyemeyeceğime göre,mecburen onu kullandım.
ben yaş pastalarımı hep bu pandispanya ve kremayla yapıyorum artık.çünkü çok hafif bir kreması ve çok güzel,süngerimsi bir pandispanyası var.bu vesileyle,bütün öğretmenlerimizin ve tekrar bizim öğretmenlerimizin de gününü kutluyorum.oyun öğretmenimiz Fatma öğretmen'e,tarifini vereceğimi söylemiştim,herkesle paylaşmış olalım.işte tariiiif:



PANDİSPANYA:

*4 adet yumurta

*1,5 çay bardağı pudra şekeri(ben büyük çay bardaklarından kullanıyorum)

*1 çay bardağı mısır nişastası(çok farketmiyor aslında buğday olsa da)

*1 paket vanilya

*1 tatlı kaşığı kabartma tozu(ben dalmışım,1 paket katmışım ama çok kötü olmadı)

aynen kek çırpar gibi,önce yumurta ve pudra şekeri çırpılıp,yavaş yavaş diğer malzemeler katılır,yağlanıp-unlanan fırın kabına boşaltılır(benim fırınımın üst küçük fırın tepsisi 24x32,ben hep o tepside yapıyorum ama sizin bu ölçülere yakın başka bir fırın kabınız varsa,o da olabilir.mesela büyük dikdörtgen borcamlar.)180 derecede,önceden ısıtılan fırında 15 dak(herkesin fırını aynı olmadığı için,kürdan batırarak,kontrol edin derim)pişirilip,soğuyunca enine 2 ye kesilir.ben çok az,yani yaklaşık yarım( küçük çay bardaklarından)çay bardağı soğuk sütle,1 yemek kaşığı kadar şekeri karıştırıp,iki parçanın da üzerine gezdiriyorum çok kuru kuru olmasın diye.


KREMASI:

*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 lt.süt
*1 poşet krem şanti

ÜZERİ İÇİN:

*1 poşet krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt.


kremayı yapmak için; krem şanti hariç,diğer malzemeler,soğuk olarak biraz karıştırılıp,nişasta ve şeker eriyince,koyulaşıncaya kadar pişirilir.ara-sıra karıştırılarak,tamamen soğuması beklenir.soğuduktan sonra da,krem şanti,toz olarak katılıp,mikserin yüksek devirinde iyice çırpılır.

ikiye kesilip,şekerli süt gezdirilen parçalardan birinin üzerine kremanın yarısı yayılıp,istenilen meyveler,küçük küçük doğranarak kremanın üstü kaplanır.birazcık krema da,meyvelerin üzerine yayılıp,diğer pandispanya parçası üzerine koyulur,kalan krema ile her tarafı düzgünce kaplanır.
üzeri için;1 poşet krem şanti ve 1 su bardağı soğuk süt iyice çırpılıp,koyulaştırılır.kremanın üzerine de krem şanti kaplanarak,istenilen şekilde süslenir(krem şanti fazla gelecektir,isterseniz küçük kablara bölüp,gıda boyalarıyla renklendirip,enjektör ile çeşitli desen ve şekiller yapabilirsiniz)işte size,daha önce aynı tarifimle yapıp,süslediğim pastalarımdan bir kaç örnek:


bu pastayı,geçen sene Tuna'nın kreşinde kutlanan yaş günü için yapmıştım.bu pastayı da aynı yazdığım gibi yaptım,bunda yuvarlak kalıp kullandım. fakat,Tweety kafası şeklinde kenarlarından kesip,pastaneden hazır alıp,kendi renklendirdiğim şeker hamuruyla kapladım,diğer renklerle de göz ve gagasını yaptım.


yine geçen sene,evdeki kutlamamız için yaptığım pasta.Tuna'nın o dönem sevdiği buz devri dinazorlarını,kalan krem şantiyi renklendirerek,pastanın üstüne kürdanla şekillerini çizerek yapmıştım.

bu,İnci Dila'ya geçen sene yaptığım,Winx kızlarından en sevdiği Bloom'lu pasta..
bu da,önceki sene,Tuna'nın kankası,komşumuzun kızı Sueda'ya yaptığım prensesli pasta..
biraz uğraştırıcı oluyor tabi ama pastaları gördüklerinde yüzlerindeki şu gülümsemeleri görmeye değmez mi?

İnci Dilaaaaa
Suedaaaaaaa

5 yorum:

OZY- dedi ki...

"Futbol aşkı sanatla birleşince" diye bir başlık uygun olur Tuna'nın çizimlerine:) Maaşallah çok yetenekli bu konuda belli. İlerletmesi için desteklemek lazım bence.Adem Güneş'in söylediği bir cümle geldi aklıma, "genelde çocuklarımızı eksik oldukları konularda özel ders vs ile destekler, açığını kapamaya çalışırız,ama çoğu insan çocuğunun yetenekli olduğu konuları destekleyip, dehasını arttırmayı aklına bile getirmez" demişti. Tuna'yı desteklemek lazım, eminim sen bunu en iyi şekilde yaparsın.
İlk fırsatta senin şu pastadan yapacam inşallah, benzeri pastalara göre nispeten pratik görünüyor.
Eşim de Asude'yi dün götürdü sirke, kendi tabiriyle "sirk meydan savaşı" na:) Çok kalabalıkmış, ama Asude rahatmış, çünkü babasının omuzunda izlemiş. Yine gitmek istiyor küçük hanım.

ipek dedi ki...

Resimlerdeki ayrintilar super. Masallah.
Bu yil bayramda Bulent yoktu ama annemlerle ablamlarla akrabalarla oncekilere gore daha coskulu bir Bayram gecirdik biz de.
Pastalarin hepsi harika gorunuyor. Ellerine saglik.
Ne guzel siz de gezerek degerlendirmissiniz 29 ekim tatilini..

ipek dedi ki...

:D Sirkte onunuzde oturan kadina hak vermemek mumkun degil ;)

sukran dedi ki...

desteklemeye çelişiyorum özycim,gerçekten çok severek yapıyor maş.evet canım,bence pratik,mutlaka dene.eh,babamın omzunda olsam,ben de rahat olurdum,haklı çocuk:)))

sukran dedi ki...

ne güzel,ailenizle bir arada geçirmişsiniz ipekim,uzak olunca çok özleniyor çünkü,sevindim sizin adınıza canım.:)))ben de hak verdim kadına zaten;)